Aktuality

07.03.2024 Celý článek

Návštěvy na odděleních gerontopsychiatrie

Od 7.3.2024 je zrušen zákaz návštěv na všech stanicích gerontopsychiatrie. Bc. Červen…

15.02.2024 Celý článek

JARNÍ PRODEJNÍ VÝSTAVKA

  JARNÍ PRODEJNÍ VÝSTAVKA

   DĚTSKÉHO A DOROSTOVÉHO

V opavských nemocnicích závodili nejlepší orientační běžci

9. 10. 2023

V areálech PNO a SNO se o víkendu 30. září a 1. října uskutečnilo Mistrovství České republiky v orientačním běhu ve sprintu a sprintových štafetách. Na rychlých a technických tratích se po oba dny vystřídalo přes sedm stovek závodníků, včetně většiny českých reprezentantů.

 

Závody uspořádal spolek Orientační Běh Opava, a i díky spolupráci s vedením obou nemocnic se závodní víkend vydařil. Cílová aréna se po oba dny nacházela v ovocném sadu Psychiatrické nemocnice, běhalo se ale v areálech obou nemocnic, kláštera i v okolí kotelny Opathermu. Stavitelům se podařilo postavit zajímavé tratě, které závodníky zavedly do všech zákoutí obou nemocnic, přesto ale respektovaly a nijak nenarušovaly jejich běžný chod. 

 

Sobotní mistrovský závod ve sprintu startoval v areálu kláštera, pokračoval do areálu Slezské nemocnice, kotelny a končil v sadu mezi ovocnými stromy v areálu psychiatrie. Nedělní závod sprintových štafet měl start i cíl na jednom místě, opět v sadu u vodárny PNO. Závodníci pak běhali převážně mezi odděleními Psychiatrické nemocnice, některé tratě ale vedly až k transfuzní stanici v areálu Slezské nemocnice.

 

Až na lehce deštivé počasí v počátku sobotního závodu se vše vydařilo na výbornou a závodníci do cíle dobíhali spokojení. Závody měly i značnou mediální odezvu, televize Polar z nich natočila dlouhou reportáž, Česká televize natočila dokonce téměř hodinový dokument. Vše samozřejmě s maximálním respektem k pacientům i personálu obou nemocnic.

  

Děkujeme všem zapojeným organizátorům i vedení obou nemocnic za vstřícnost, která byla nezbytná k uspořádání takto významné sportovní akce.

 

Web závodu: http://mcr2023.obopava.cz