Aktuality

02.05.2024 Celý článek

Léčebně rehabilitační pobyty – Léto 2024

Kapacita léčebně rehabilitačních pobytů je již naplněna.

Informace ohledně lé…

07.03.2024 Celý článek

Návštěvy na odděleních gerontopsychiatrie

Od 7.3.2024 je zrušen zákaz návštěv na všech stanicích gerontopsychiatrie. Bc. Červen…

Je máj, lásky čas

31. 5. 2019

A na dětském oddělení to platí několikanásobně. Naši malí i větší pacienti projevili tento měsíc svou lásku ke sportu, ke zvířatům a také k zábavě a soutěžení.

 


Dvě naše pacientky velmi úspěšně reprezentovaly školu při PN v Atletickém čtyřboji, který se konal na Tyršově stadionu v Opavě. Počasí sice nepřálo, bylo hodně deštivo, ale děvčata se statečně s nepřízní živlů poprala a obsadila celkově nádherné 2. místo. Jedna z nich dokonce dvě disciplíny vyhrála a v jedné byla na 3. místě. Získaly pohár, diplomy a drobné odměny. Dodatečně ještě jednou oběma gratulujeme.
               

Další naše „květnová láska“ byla láska ke zvířatům. Když se počasí umoudřilo, hned jsme toho využili a udělali jsme si polodenní výlet do Minizoo na Olomoucké ulici. Děti byly nadšené. Některé si poprvé v životě mohly sáhnout na živého hada, chameleona, želvu, pomazlili jsme se s králíky a sledovali jejich trénink v běhu přes překážky. Cestou zpět jsme se zastavili na nanuk, abychom tak sladce završili pěkné dopoledne.

      
Posledním velkým zážitkem tohoto měsíce byly dvě akce připravené pro naše děti personálem a pacienty st. 18C.
Nejdříve to bylo sportovní odpoledne se soutěžemi, které pro nepřízeň počasí tentokrát proběhlo v „mini tělocvičně“ na dětském oddělení. Děti se dle svých schopností zapojily do jednotlivých disciplín a odměna byla vždy po zásluze účastníkovi předána. Děkujeme všem za přípravu, organizaci a za sladké odměny.


A závěrem měsíce byl „KABARET“ ve velké tělocvičně. A to bylo teprve něco!!

 


Děti byly nadšené, překvapené a některé mladé pacientky se samým štěstím rozplývaly. Tentokrát to nebylo totiž jen o soutěžích a hrách, ale hrálo se divadelní přestavení, do kterého se děti zapojily, zpívalo se a skladba účastníků byla opravdu pro děti zajímavá a atraktivní. Děti „vyhrály“ krabici s odměnami, které si opět pro ně pacienti ze st. 18C připravili. Čekaly je džusíky, oplatky, propisky a také samolepky, které klukům a holkám vzhledem k blížícímu se Dni dětí, udělaly velikou radost. Všem, kteří se na této akci podíleli, patří naše obrovské DÍKY.

 

Článek ve formátu pdf k vytištění ke stažení zde.

 

FOTOGALERIE